Strava proti rakovině
Kurkuma (dlouhá).
Tato rakovinu tlumící bylina nejvyššího řádu je schopná opravit poškozenou DNA, chránit před xenoestrogeny (které často rakovinu způsobují), likvidovat volné radikály a dokonce uchovávat jemné živiny v potravě. Kurkuma je jedním z nejsilnějších antioxidantů, jaké člověk zná. Její detoxikační, protirakovinový a protizánětlivý potenciál nemá prakticky obdoby.
Jablečný ocet (ACV).
Vyrábí se z fermentovaného jablečného moštu a používá se od dob Hippokratových na léčbu zažívacích potíží, zápalu plic, kurdějí a rozličných dalších nemocí. Jablečný ocet je skvělá detoxikační a čistící potravina bohatá na antiseptické a antibiotické aminokyseliny. Je dokonalým doplňkem k vašemu každodennímu detoxikačnímu režimu, neboť pomáhá rozpouštět usazeniny hlenu; čistí ledviny, játra a močový měchýř; a okysličuje a ředí krev, aby lépe proudila.
Enzymy.
Bez enzymů by i ta nejzdravější potrava na planetě byla k ničemu. Potřebujete enzymy proteázy k trávení bílkovin, enzymy amylázy k trávení uhlohydrátů a enzymy lipázy k trávení tuků. Bohužel mnoho potravin dnes enzymy postrádá, a proto bychom si je měli doplňovat, abychom fungovali tak, jak máme.
Čerstvá šťáva.
Čerstvá šťáva z lisu má přirozeně nejvíce enzymů, a dostanete-li se k ovoci a zelenině pěstovaných v biodynamické půdě bez chemických pesticidů a herbicidů, obsahuje rovněž velké množství snadno vstřebatelných živin. Moje rodina a já máme rádi šťávu z mrkve, celeru, okurek, červené řepy a jablek a pro chuť do nich často přidáváme zázvor, petržel a jiné léčivé byliny.
Jedna z nej úžasnějších - a překvapivě nejchutnějších - šťáv je šťáva z pýru. Jedná se o jednu z nejvíce okysličujících superpo- travin, jaké existují, kvůli jejímu vysokému obsahu chlorofylu. Pýr je také bohatý na selen a laetril (vitamín B17), tutéž látku, kterou nacházíme v broskvových peckách a jež se používá k léčbě rakoviny v Oasis of Hope Hospital (nemocnice Oáza naděje).
Medicinální houby.
Houby jsou ceněny jak v medicíně, tak jako potravina po tisíce let. Většina medicinálních hub obsahuje polysacharidy (komplexní molekuly cukru) nazývané „glukany“ (polymer)' glukózy), které zvyšují DNA a RNA v kostní dřeni, kde se tvoří imunitní buňky (jako makrofágy a T-lymfocyty neboli T-buňky). V Asii se jako lék používá už víc jak 4000 let zázračná houba reishi, česky lesklokorka lesklá, a japonská vláda ji oficiálně uznává jako lék na rakovinu. V Číně používaný výtažek z trsnatce lupenitého má antikarcinogenní účinky u pacientů s rakovinou žaludku, plic a s leukémií. V Japonsku se klinicky zkoumá lentinan (beta-glukanový komplex přirozeně se vyskytující např. v obilovinách, ovoci a houbách), který je obsažen v šiitake (houževnatec jedlý - Lentinus edodes), asijské houbě podobné hlívě ústřičné. Tyto studie ukázaly, že léčba pacientů s rozvinutou rakovinou intravenózně podávaným lentinanem vede ke zvýšení počtu a aktivity bílých krvinek, které se podílejí
na fungování imunitního systému, a k prodloužení života. Sedmiletá studie financovaná Národním ústavem pro zdraví, uveřejněná v listopadu 2010, odhalila, že užívání outkovky pestré výrazně posiluje imunitu u žen, které byly léčeny na rakovinu prsu.
Fermentované (kvašené) a naklíčené potraviny.
Podle definice jsou klíčky jedlá rostlinná semena, které jsou v procesu germinace - tj. začaly klíčit. Podobně jako jiná zelenina se klíčky liší texturou a chutí. Možná znáte klíčky vytrvalé fazole (malé, světle žluté listy a stříbřitě bílé výhonky) nebo jako nit tenké klíčky vojtěšky (vodové, lahodné a zelené), které lze nakoupit v místním supermarketu či prodejně se zdravou výživou. Když je namočíme do vody, urychlíme změnu těchto semen na drobné výživné elektrárny se snadno absorbovatelnými vitamíny, minerály a proteiny plus prospěšnými enzymy a fýtochemickými látkami. Ke klíčení dochází v přírodě při germinaci, což je způsob, jakým rostlina čerpá potravu z půdy. Při tomto procesu se rozkládají přírodní látky (známé jako anti-živiny) ve svrchní vrstvě či obalu, který semena chrání před předčasnou germinaci a predátory. Jednou z těchto anti-živin je kyselina íytová, která může dát pěkně zabrat vašemu trávicímu systému.
Kromě klíčení je další možností, jak uvolnit moc přírody v dietě, fermentace neboli kvašení: jedná se o kultivaci či přirozené kysnutí potravy záměrným bujením bakterií, kvasinek, hub či plísní. Je to starodávný postup, jak učinit potraviny déle jedlými. Po většinu zaznamenané historie neměly ovoce, zelenina, mléčné výrobky a maso žádnou „skladovatelnost“, ledaže prošly procesem fermentace. Konzervování zeleniny a ovoce pomocí kvašení má kromě obyčejného kladu, že mají delší trvanlivost, i četné další výhody. V průběhu fermentace se škroby, cukry a bílkoviny v zelenině a ovoci mění za pomoci mnoha druhů bakterií, kvasinek a plísní na organické kyseliny - jako např. kyselinu octovou a mléčnou. Touto transformací normálních potravin na superpotraviny se z nich dělá strava výživnější a snadněji.
Zdroj: Tym Bollinger - Pravda o rakovině, nakladatelství Dobrovský s.r.o.
Komentáře
Kompletní žena opět byla nakažena HIV / AIDS po dobu 5 let
Byli vážně modlící se k Bohu a hledali k léčbě. Přišel jsem
Tady poslední měsíc hledat řešení na můj problém a viděl jsem
Komentář lidí, kteří mluví o různých lékařů nejvíce zvlášť
Dr. Sagbo Diba A můj duch mě vedl, abych si vybral Dr.Sagbo a já
Kontaktoval s ním, poslal mi rostlinnou medicínu a řídil mě, jak já
Vezme medicínu na 15 dní, tak jsem udělal a prošel test
Můj výsledek vypršel jako negativní. Jsem tak šťastný, že jsem sdílel slzy
Štěstím a já jsem to vzal na sebe, aby vždy svědčil
Jak Bůh použil Dr.Sagbo, aby mi vyřešil problém. Jsem čistá žena.
Bez jakéhokoliv viru mi řekl, že také léčí onemocnění jako HIV, ARTHRITIS,
DENGE, HEPATITIS, TUMOR, LUCAMIE, RAKOVINA, HERPY, NEBO JAKÉKOLI DALŠÍ NEBEZPEČNÉ
Nemoci a řeší jiné problémy. Můžeš být šťastný jako já
Kontakt s doktorem Sagbo a slibuji, že nebudete litovat, ale také být
šťastný jako já znovu voláním a WHATSAPP HIM: +2347019642881
Jeho e-mail: [email protected]
- Odpovědět
Pošli odkaz