Šťávy pro regeneraci (alkoholikova) organismu
Šťáva ze zahradní řepy obsahuje organické minerální soli, které obnovují buněčné tkáně, jež byly dlouhodobou konzumací alkoholu vážně poškozeny.Řepnou šťávu je vhodno naředit lahodnou mrkvovou šťávou či šťávou z listové zeleniny. Řepná šťáva je nejvíce posilující nápoj pro oslabená játra.
Zeleninový koktejl, namíchaný ve stejném poměru ze šťávy ze zelených fazolových lusků a šťávy z rajčat, může také ozdravit játra poškozená dlouhodobou konzumací alkoholu. Pro přípravu šťávy ze zelených lusků používáme celé lusky i se stopkami. Do mixeru či odšťavňovače přidáme malé množství vody.
Čerstvá zelná šťáva je vynikajícím prostředkem jak pro alkoholiky tak i pro lidi, kteří mají problémy s játry nebo žaludečními či dvanácterníkovými vředy. Tato šťáva napomůže překonat i kocovinu. K přípravě můžete použít zelí červené i bílé. Z poloviny středně velké hlávky připravíte jeden šálek šťávy. Při pravidelné konzumaci je dobré jídelníček doplnit řasou chaluhou bublinatou, která dodává organismu jód. Častá konzumace zelí může v organismu totiž snížit zásoby jódu, které jsou důležité pro správnou funkci štítné žlázy.
Autor: mk
Komentáře
29. 5. 2006 14:05:51, Denisa
Denisko, s čím máš dobré zkušenosti? S tou šťávou ze syrových zelených i se stopkou fazolových lusků?
- Odpovědět
Pošli odkaz