Nevolnost po nadměrné konzumaci masa
Terapie: Při ošetření jsou nasazeny energie, které působí proti stagnaci a které jsou bohaté na enzymy, aby odstranily stagnace a redukovaly jejich vedlejší účinky (nadýmání, nevolnost). Použijte polévku s miso (miso do ní přidej až po dovaření, abys zachoval enzymy) s dostatkem jarní cibulky a čerstvého zázvoru. Zázvor a jarní cibulku nechejte jen tak spařit, pak budou působit rozptylujícím-ostrým vlivem. Zázvor je schopen neutralizovat toxické látky v těle a vyloučit je ven. Je vždy prostředkem první pomoci při všech projevech otravy. Navíc dokáže oživit krevní oběh a odstranit závratě a nevolnost.
Houby šiitake působí detoxikačně. Přírodní rýžový ocet má rovněž detoxikační účinky. Protože je navíc hořkokyselý, odvádí jedovaté látky směrem dolů.
Ječné zrní můžeme konzumovat vařené neboje vypít v podobě čaje z praženého zrní. Pražený ječmen je možno doporučit také k chroupání s trochou soli hlavně na cestách proti cestovní nevolnosti nebo při výrazné změně potravin.
Všechny uvedené potraviny prolamují stagnace, rozptylují stagnující čchi a detoxikují.
Pokud se po konzumaci masa, ryb, měkkýšů mušlí nebo vajec dostaví dávivé zvracení, je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc. Existuje totiž reálné nebezpečí otravy jídlem!
Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou
Komentáře
Nechť se nenasytní zblijí!
- Odpovědět
Pošli odkaz