Reklama

Acerola

Acerola (Malpighia punicifolia) je keř, jehož zralé cihlově červené plody jsou velmi bohaté na vitamin C – obsah tohoto vitaminu je 20-30× vyšší než ve stejném množství pomeranče. Dále obsahuje vitaminy A, B6, bioflavonoidy a minerály, zejména železo, vápník a hořčík. Vitamin C má antioxidační účinky, zvyšuje obranyschopnost těla, snižuje pocit únavy, pomáhá při růstu a regeneraci tkání, podporuje zdravý stav dásní. Snižuje riziko nádorů, srdečních a cévních onemocnění a hraje rozhodující úlohu v aktivitách mnoha důležitých enzymů. I když vitamin C představuje asi 80 % lidské potřeby vitaminů, organismus jej není schopen vyprodukovat a tělu musí být dodáván potravinami a doplňky stravy.
 

ÚČINKY:

  • snižuje pocit únavy
  • má antioxidační účinky
  • zvyšuje obranyschopnost těla
  • podporuje zdravý stav dásní
  • pomáhá při růstu a regeneraci tkání
  • snižuje riziko nádorů, srdečních a cévních onemocnění